Політика конфіденційності та захисту персональних данних

станом на 01 квітня 2020 року

(Далі - Політика)

Ця Політика описує як веб-сайт «Україна 24» (ukraina24.segodnya.ua) збирає, використовує та розкриває інформацію, і які можливості є у відвідувача веб-сайту «Україна 24» щодо такої інформації.

Ця Політика включає сервіси, запропоновані веб-сайтом «Україна 24», далі - Сайт, який контролюється резидентом України - товариством з обмеженою відповідальністю «Аспера 2011» (далі - Товариство):

Ця Політика розроблена відповідно до вимог законодавства України, а також вимог Європейських директив і рекомендацій щодо захисту персональних даних, оскільки сервіси Сайту є загальнодоступними як для громадян України, так і для громадян Європейського Союзу.

Ця Політика створювалася з метою її доступності, зрозумілості і прозорості, заради чого Політика була поділена на розділи, які вказані нижче, і в текст Політики було введено дефініції, позначені великими літерами.

Зміст Політики:

1. Застосування Політики.

2. Інформація, яка збирається і надходить від відвідувачів.

3. Як інформація використовується, поширюється і розкривається.

4. Захист інформації.

5. Захист персональних даних неповнолітніх.

6. Зміни до Політики.

7. Права, які мають відвідувачі.

8. Яким чином відвідувач сайту може зв'язатися з Товариством.

1. Застосування Політики

Ця Політика застосовується до відвідувачів сайту, які можуть отримувати інформацію, знайомитися з інформацією на Сайті, реєструватися на Сайті за допомогою соціальних мереж, поширювати в соціальних мережах інформацію з Сайту, надаючи таким чином доступ Товариству до власної ip-адреси.

Варто зауважити, що сервіси Сайту часом можуть направляти відвідувача до сервісів інших компаній, таких як сервіси «like», «share», «twitt» соціальних мереж Facebook, Instagram, Twitter і т.д. Такі треті особи мають власні політики конфіденційності та захисту персональних даних, таким чином слід пам'ятати, що режим використання інформації, якою відвідувач Сайту ділиться з такими Третіми особами підпадає під політики таких третіх осіб.

Товариство є власником і розпорядником персональних даних відвідувачів сайту.

2. Інформація, яка збирається і надходить від відвідувачів.

Відвідувачі сайту мають можливість знайомитися з наповненням сайту, переглядаючи сторінки Сайту, відвідувачі можуть спілкуватися один з одним, а також безпосередньо з представниками Товариства, залишаючи свої коментарі на Сайті, поширюючи інформацію з Сайту в соціальних мережах. Такі дії відповідача дають доступ Товариству:

- до ip-адреси відвідувача;

- до даних, що зазначені відвідувачем при реєстрації на Сайті (в разі реєстрації на Сайті за допомогою вже існуючих акаунтів в соціальних мережах - до даних у цих акаунтах, як: ім'я, прізвище, адреса та ін.);

- до cookie файлів.

Товариство також отримує інформацію про відвідування користувачами сайту - дата, час відвідування, браузер відвідувача і тому подібне.

У будь-якому разі Товариство не збирає і не отримує ніякої вразливої ​​інформації про відвідувачів. Під вразливою ​​інформацією мається на увазі інформація расового, етнічного, національного походження, щодо політичних, релігійних або світоглядних переконань, інформація про статеве життя, генетичні дані і т.д.

3. Як інформація використовується, поширюється і розкривається

Товариство, як і більшість веб-сайтів має домовленості з сервісами Google Analitics, Gemius, Facebook Pixel, Google AdSence, Admixer, Disqus, Bigmir, TNS, Google DFP, Twitter API, Instagram API тощо. Робота цих сервісів полягає в дослідженні й аналізі переваг відвідувачів сайтів з метою подальшого розмежування відповідної реклами між такими відвідувачами. Товариство поширює тільки анонімну інформацію про відвідувачів сайту, тобто вище зазначені послуги не отримують будь-якої персональної інформації про відвідувачів.

При доступі до Сайту Товариством зберігаються куки сесії відвідування (невеликі файли) на жорсткому диску, які є тимчасовими і зберігаються на період перебування (сесії) на Сайті. «Cookie» - це невеликий файл даних, який записується на вашому комп'ютері для використання Сайту. Ці файли використовуються тільки для запису частоти відвідування і часу, що витрачається на Веб-сайтах.

З огляду на процес використовується ваша ip-адреса, яка обробляється при цьому анонімно. Персональний аналіз даних при цьому не відбувається. Через налаштування вашого браузера ви можете вибрати автоматичне видалення всіх або деяких файлів cookies після закриття браузера. Ви можете відмовитися від унікального cookie, прив'язаного до вашого браузера, що ідентифікує вас у системі аналітики Сайту, тим самим відмовившись від будь-якого збору відомостей про вас і їх аналізу на Сайті. Для цього потрібно в налаштуваннях вашого браузера заборонити зберігати cookies або зайти на сайт в режимі анонімності.

4. Захист інформації

Товариство розглядає питання захисту персональних даних як одне з найважливіших питань в сучасному світі. Інформацію, якою з нами діляться відвідувачі, Товариство захищає, використовуючи відповідні технічні, організаційні та адміністративні заходи, щоб уникнути ризиків втрати, незаконного доступу, поширення або розголошення. Товариство надає доступ до інформації тільки тим співробітникам, яким така інформація необхідна для виконання своїх посадових обов'язків.

Однак, незважаючи на всі зусилля, Товариство не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, які можуть виникнути за межами впливу Товариства.

5. Захист персональних даних неповнолітніх

Діти потребують особливого захисту в питанні персональних даних, оскільки вони можуть бути менш обізнаними про відповідні ризики, наслідки та гарантії, а також про свої права щодо обробки персональних даних. Оскільки інформація, яка розміщується Товариством на Сайті може мати певні обмеження щодо її перегляду неповнолітніми особами, Сайт не призначений виключно для осіб, які не досягли повнолітнього віку, Товариство звертається до батьків з проханням роз'яснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, необхідність використання такими особами тих чи інших сервісів Сайту.

6. Зміни до Політики

Товариство може час від часу вносити зміни до даної Політики. Законодавство, регулювання і стандарти галузі еволюціонують, що може привести до необхідності в таких змінах. У разі внесення змін до Політики, оновлена ​​редакція Політики буде завантажена на Сайт з позначкою про останню редакційну політику. Якщо відвідувач Сайту не згоден з Політикою, він має право не заходити на Сайт (крім і інших прав, зазначених в наступному розділі).

7. Права, які мають відвідувачі

З огляду на необмеженість територіального доступу до Сайту, і обов'язковість відповідати положенням Загального регламенту про захист персональних даних в разі, якщо обробляються і збираються персональні дані громадян Європейського Союзу, Товариство подає перелік прав відвідувачів Сайту - резидентів України та резидентів Європейського Союзу:

7.1. Права відвідувачів Сайту відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»:

- знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим особам, крім випадків, встановлених законом;

 

- отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

- на доступ до своїх персональних даних;

- отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються та зберігаються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

- висувати вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

- висувати вмотивовану вимогу щодо зміни та знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

- на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи компрометують честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

- звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду;

- застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

- вносити застереження про обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди;

- відкликати згоду на обробку персональних даних;

- знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

- на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки

7.2. Права відвідувачів Сайту відповідно до Загального регламенту про захист персональних даних:

- Право на доступ (відвідувач має право на отримання підтвердження факту обробки її або його персональних даних);

- Право на виправлення (відвідувач має право на виправлення його або її неточних персональних даних);

- Право на забуття (право бути забутим) (відвідувач має право на стирання своїх персональних даних);

- право на обмеження обробки;

- право на мобільність даних (відвідувач має право на отримання його або її персональних даних, які він надав розпоряднику або власнику персональних даних, в структурованому, зручному форматі, який легко зчитується машиною, а також вимагати передачу таких даних іншому розпоряднику або власнику персональних даних безперешкодно від розпоряднику або власнику персональних даних, якому було надано персональні дані);

- Право на заперечення і автоматизовану індивідуальну обробку та ухвалення рішень (відвідувач має право заперечувати, з підстав, що пов'язані з його або її конкретною ситуацією, в будь-який час, проти обробки його або її персональних даних; відвідувач має право не піддаватися рішенню, що базується виключно на автоматизованій обробці, в тому числі, профайлінга, що призводить до правових наслідків або подібним чином істотно впливає на нього або неї).

8. Яким чином відвідувач сайту може зв'язатися з Товариством

Товариство здійснює свою діяльність відповідно до вимог законодавства України, зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань під номером 37716726.

Місцерозташування: 03148 Україна, м Київ, вул. Героїв Космосу, 4.

Адреса для листування: 03148, Україна, м Київ, вул. Героїв Космосу, 4.

Тел: +380 50 324 24 24

Електронна пошта: info@ukraine24.tv