Як зменшити кількість нітратів в овочах: українцям дали пораду

Експертка пояснила, де найбільше накопичуються шкідливі речовини

Як зменшити кількість нітратів в овочах: українцям дали пораду

Декан факультету харчових технологій НУБіП України, професорка Лариса Баль-Прилипко в ефірі програми "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24" розповіла, як зменшити кількість нітратів у ранніх овочах.

"Для дому є поради. По-перше, овочі треба вимочити 1-3 години й злити. Вода чиста, можна її підсолити. Щоб зробити салат з картоплі, моркви, бурячка – можна зробити вінегрет. Бо спочатку ми гарно вимочимо, потім воно у воді гарно прокип'ятиться, виллємо, а потім знову зваримо. Огірки треба, по-перше, вимочити. Далі почистити – нітрати найбільше накопичуються у шкірці, повністю почистити шкірочку. Далі салат треба полити лимончиком, він рятує", - сказала професорка.

Читайте також: На базарі або в магазині: українцям підказали, де краще купувати яйця

Популярні відео

Раніше лікар-дієтолог Олександр Кущ в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів, чим небезпечні нітрати, які містяться в ранніх овочах і фруктах.

Джерело Україна 24 Теги