Продукти з небезпечним "сюрпризом": експертка попередила українців

Професорка Лариса Баль-Прилипко розповіла, як у зелень потрапляють нітрати

Продукти з небезпечним "сюрпризом": експертка попередила українців

У ранній зелені часто містяться шкідливі для здоров'я нітрати, які потрапляють туди разом з добривами.

Про це в ефірі програми "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24" розповіла декан факультету харчових технологій НУБіП України, професорка Лариса Баль-Прилипко.

"Потрапляють (нітрати – ред.) зазвичай з мінеральними добривами – це азотні добрива, селітра. Також можуть потрапляти з поливу, бо додають різні інгредієнти, підкислювачі, щоб добрива ще більше зайшли в зелень", - зазначила вона.

Читайте також: В Україні зміняться ціни на овочі: чого чекати покупцям

Популярні відео

Баль-Прилипко розповіла, що коли мало сонця і багато вологи, то нітрати більше заходять в продукцію.

"Коли сонце активне, це літо, серпень-вересень, тоді ця продукція якісніша. Гарні виробники, фермери стежать за кількістю внесення добрива, за ґрунтами – що можна, що не можна. Тоді нітрати знаходяться в тій межі, яка дозволена для організму. Є певні кількості, які не шкодять організму. Інколи люди думають – от "у бабушки" все нормально, органіка, але вона ж там не дозує", - розповіла професорка.

Читайте також: На базарі або в магазині: українцям підказали, де краще купувати яйця

Раніше доцент кафедри технології консервування Національного університету харчових технологій Оксана Точкова в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла, як нітрати в овочах і зелені впливають на здоров'я.

Джерело Україна 24 Теги