Як правильно маринувати шашлики: українцям підказали класичний рецепт

Буде смачно і корисно, без усяких консервантів, пообіцяла експертка

Як правильно маринувати шашлики: українцям підказали класичний рецепт

При маринуванні м'яса на шашлики треба використовувати більше спецій і менше солі, а як маринад добре підходить вино.

Про це в ефірі програми "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24" розповіла декан факультету харчових технологій НУБІП України Лариса Баль-Прилипко.

"Жіночки, зверніть увагу. Чоловіки роблять на мінеральній воді, швидко, не зовсім слідкують, яка то вода, щоб там не було солі. Рекомендую, якщо є доба для маринування, використовувати сухе вино і багато спецій, менше солі, бо перебір з сіллю – будуть проблеми зі здоров'ям. Якщо немає часу – відкрийте шампанське – або брют, або сухе, дві скляночки, багато спецій, буде смачно. Процес перемішування – в банці трилітровій трохи покалатати, вино або шампанське гарно вбереться, буде смачно і корисно, без усяких консервантів", - розповіла експертка.

Читайте також: Як вибрати якісні пельмені: покупцям дали прості поради

Популярні відео

Раніше старша наукова співробітниця Інституту біоорганічної хімії НАН України Тетяна Ткаченко в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла, чи є безпечним ароматизатор рідкий дим, який використовують для приготування копченого м'яса та риби.

Джерело Україна 24 Теги