Шеф-кухар назвав найкраще м'ясо для недорогого шашлику і спосіб приготування

"Найкращий маринад - сіль, перець, цибуля, трохи оливкової або рослинної олії", - заявив Бабич

Шеф-кухар назвав найкраще м'ясо для недорогого шашлику і спосіб приготування

Шеф-кухар Олександр Бабич в ефірі програми «Споживач має право» на телеканалі «Україна 24» розповів, що найкраще м'ясо для шашлику - це ферментований свинячий стейк, м'ясо, яке до місяця дозріває. Однак з більш бюджетних варіантів найкраще цілісне філе курки та свинячий ошийок.

«Рекомендую для шашлику звичайну курячу грудинку. Її краще не шматочками різати, а цілісним шматочком філе. Можна замаринувати в таких спеціях, як чебрець, кумін, розмарин, часник, сіль, перець, можна додати трохи куркуми для кольору. І на решітці можна готувати, по суті, як стейк. Я не рекомендую куряче філе максимально нарізати. Цілісна грудинка виходить смачнішою і соковитішою», - зазначив кухар.

Читайте також: Свинина дорожчатиме — українцям дали корисну пораду

Популярні відео

«Або це свинячий ошийок, він ідеально підходить для шашликів, для природи. Я для таких шашликів використовую маринад - сіль, перець, цибулю, трохи додаю оливкової або рослинної олії, буває ще додаю розмарин або чебрець. Спецій повинно бути мінімально», - додав Бабич.

Читайте також: Небезпечно для здоров'я – покупцям розповіли про пельмені "з сюрпризом"

Раніше завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор Василь Пасічний в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів, які шкідливі для здоров'я добавки можуть міститися в ковбасі.

Джерело Україна 24 Теги