Підступний канцероген: лікар попередив про небезпечний продукт
Дієтолог розповів, чи варто використовувати масло з пельменями

Лікар-дієтолог Борис Скачко розповів у програмі "Споживач має право" на каналі "Україна 24", чи можна вживати в їжу підсмажені пельмені.
"Якщо пельмені були приготовлені, які тривалий час не стояли в теплі, якщо приготували, в холодильник помістили, а наступного дня підсмажили, то біди не буде, бактерії не встигнуть розмножитися в такому продукті", — сказав він.
Читайте також: Пельмені краще їсти на сніданок — лікар пояснив причину
Популярні відео
При цьому лікар попередив про добавку до пельменів, яка може викликати рак.
"Якщо пельмені зі свининою або змішаний фарш свинина/яловичина, то можна додатковий шматочок жиру не використовувати. Якщо це курка, вона суха, там жиру немає, то тут можна або сметаною обробити зверху, або вершкове масло... Але вершкове масло потрапляє в тарілку, не можна смажити на вершковому маслі, утворюється дуже небезпечний підступний канцероген, який з часом викличе необхідність потрапити до лікаря-онколога", — сказав він.
Раніше докторка технічних наук, професорка Лариса Баль-Прилипко розповіла, як вибрати якісні пельмені.