Саморобні кондитерські вироби: кандидат наук назвала три небезпеки

Експерт з безпеки продуктів вважає, що "хенд-мейд кондитерку" краще брати у перевірених продавців

Саморобні кондитерські вироби: кандидат наук назвала три небезпеки

Експерт з якості та безпеки харчових продуктів, кандидат економічних наук, доцент Марія Янчик в ефірі каналу "Україна 24" розповіла про небезпеки, пов'язані з придбанням саморобної кондитерської продукції.

Янчик вважає, що таку продукцію можна купувати тільки у перевірених продавців.

"Підтримую, тільки якщо це перевірена людина, якій ви довіряєте і вже неодноразово у неї купували. Є низка недоліків", - сказала вона.

Читайте також: Викликає рак: українців попередили про небезпеку популярного продукту

Популярні відео

Експертка перерахувала кілька причин, чому варто задуматися про покупку саморобної "кондитерки":

"Перше: ви не контролюєте сировину, її походження і безпеку.

Друге: ви не контролюєте санітарні умови, в яких виробляється даний продукт. Наприклад, цим ножем ріжуть масло, далі ним же ріжуть бісквіт тощо.

Третє: якщо з вами щось трапиться, ви отруїлися - вам нема до кого звернутися, вам нікуди поскаржитися".

Читайте також: Українців попередили про продукти-фальшивки: що підробляють найчастіше

Нагадаємо, раніше в ефірі каналу "Україна 24" виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов і директор департаменту безпеки харчових продуктів Держпродпотребслужби Борис Кобаль розповіли, яку небезпеку несе заморожена риба, котру продають на ринках.

Теги