Наукова співробітниця розповіла, чим небезпечний популярний кондитерський продукт
За словами експертки, виробники стверджують, що консерванти не шкодять, але це може бути не так

Експерт з якості та безпеки харчових продуктів, кандидат економічних наук Марія Янчик в ефірі каналу "Україна 24" розповіла, яку шкоду можуть мати тістечка.
За словами експертки, перш за все в складі тістечок шкідливі трансжири й цукор.
"Насправді трансжири дійсно небезпечні. Щодо крохмалів я не погоджуюсь, звичайно. У помірних дозах він навіть корисний для шлунково-кишкового тракту. А велика кількість цукру дійсно здатна швидко підняти рівень глюкози в крові", - сказала Янчик.
Читайте також: В Україні подорожчає популярний продукт: скільки заплатять покупці
Експертка зазначила, що консерванти, які використовують для тривалого зберігання тістечок, також некорисні для здоров'я.
"Залежно від виду крему у них є певний термін зберігання. Наприклад, із заварним кремом зберігається не більше 6 годин. Але якщо додати сорбінову кислоту, наприклад, або якісь консерванти, то можна продовжити до 6 діб. Саме це і використовують наші виробники. Кажуть, що він є безпечним. Але якщо він пригнічує мікрофлору в кремі, то він пригнічуватиме мікрофлору у вашому кишківнику", - сказала Янчик.
Читайте також: Подорожчання продуктів в Україні: в Кабміні дали прогноз, що надалі буде з цінами