"Є ризик набрати кілька зайвих кіло": дієтолог про популярний продукт

Експерт дав рекомендації любителям здорового харчування

"Є ризик набрати кілька зайвих кіло": дієтолог про популярний продукт

Дієтолог Олександр Кущ розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" як правильно вживати копчену рибу і кому вона шкідлива.

"Якщо ми говоримо про рибу як джерело білка, то всі якості риби зберігаються - калорії, кількість білка, на це сам процес копчення не впливає. Єдине, чого треба боятися любителям здорового харчування - що копчена риба, як і всі продукти з посиленим смаком, засвоюється краще, і є ризик з'їсти більше", - сказав дієтолог.

Читайте також: Скільки цукру можна їсти без шкоди для здоров'я: дієтолог назвав норму

Популярні відео

Експерт зазначив також, що копчена риба "часто вживається з алкоголем, пивом, тому є ризик набрати кілька зайвих кілограмів".

"Якихось чітких дозувань копченої риби немає, ми відштовхуємося від кількості тих шкідливих речовин, які в ній містяться, але їх точно визначити, до міліграма, дуже складно. Я б не рекомендував з'їдати більше 200 грамів такої продукції за раз, але добової дози як такої немає", - пояснив він.

Читайте також: Українців попередили про цукерки з неприємним "сюрпризом": подробиці

Кущ не рекомендував вживати копчену рибу дітям до 5 років "через загрозу паразитарних інвазій, через коптильні рідини, які містять небезпечні смоли".

Також дієтолог додав, що риба добре поєднується з гарніром, крупами, крохмалистими продуктами, овочами.

Раніше телеканал "Україна 24" у своєму сюжеті зібрав поради, на що потрібно звертати увагу при купівлі свіжої риби.

Джерело Україна 24 Теги