Як пережити новорічне застілля: в МОЗ розкрили простий секрет

Порядок подачі страв має вирішальне значення

Як пережити новорічне застілля: в МОЗ розкрили простий секрет

Застілля на Новий рік з великою кількістю страв часто закінчується переїданням і проблемами зі шлунком.

Як "пережити" свято і не нашкодити здоров'ю, розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" спеціалістка Центру громадського здоров'я МОЗ України Наталія Усенко.

"Як пережити Новий рік і не "померти" до ранку? Є один великий секрет. Річ у тім, що ми на Новий рік завжди готуємо дуже багато страв, і наступного ранку починаються проблеми в шлунку - він не може з кількістю їжі впоратися. А щоб з цим впоратися, просто треба подавати страви в певній послідовності, в цьому секрет - і тоді вся їжа буде легко перетравлюватися і засвоюватися", - сказала вона.

Читайте також: "Шкідливо для здоров'я": українцям пояснили, чим небезпечні популярні ласощі

Популярні відео

Усенко зазначила, що на святковому столі не має бути подано все одразу.

"Починати трапезу можна з овочевих салатів, потім можна подавати сир і рибу, потім ви подаєте основну страву, де вже є білок, який перетравлюється дуже повільно, тому його потрібно подавати пізніше - після хліба, після рибки, після овочів. І вже після основної страви можна подавати м'ясні нарізки. А солоденьке подавати в самому кінці - це стимулює наше травлення. Їсти багато солодкого недобре, але все одно завершити трапезу десертом - завжди чудово", - пояснила експертка.

Читайте також: Як зекономити на новорічному олів’є: чотири поради від шеф-кухарки

Раніше лікарка-дієтологиня Інна Раїлко в ефірі телеканалу "Україна 24" дала корисні поради щодо меню новорічного столу.

Джерело Україна 24 Теги