Викликає рак: українців попередили про небезпеку популярного продукту

Експертка розповіла про технології виробництва локшини швидкого приготування

Викликає рак: українців попередили про небезпеку популярного продукту

Локшина швидкого приготування містить в собі шкідливі речовини, здатні викликати онкозахворювання.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла декан факультету харчових технологій НУБІП України, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко.

"Якщо ми говоримо про локшину (швидкого приготування – ред.), там пшеничне борошно вищого гатунку, але м’яких сортів, вода. Але для того, щоб локшина стала такою цікавою, закрученою, потрібні інші компоненти – модифіковані крохмалі, консерванти, згущувачі", - розповіла Баль-Прилипко.

Читайте також: Загроза для організму: в МОЗ сказали, чим небезпечні продукти швидкого приготування

За її словами, при виробництві продукт обсмажується, іде процес обробки його рослинними оліями.

На запитання, чи можуть ці олії викликати онкозахворювання, експертка сказала:

"Звичайно, бо, по-перше, це пальмова олія, і такий брикетик буде зберігатися 12 місяців. Якщо ми будемо використовувати соєву олію – це буде 6 місяців, і якщо соняшникова олія – це в межах трьох місяців. Той фритюр – це спосіб дегідратації плюс ще обжарювання. Якби тільки сушіння, як роблять вдома бабусі, нема хімічних компонентів, але термін зберігання тоді низький, що не вигідно для торгівлі".

Читайте також: Скільки масла можна їсти без шкоди для здоров'я: дієтологиня дала відповідь

Раніше фахівець ЦГЗ МОЗ України Наталія Усенко в ефірі телеканалу "Україна 24" розкрила головний секрет правильного харчування.

Джерело Україна 24 Теги