Загроза для організму: в МОЗ сказали, чим небезпечні продукти швидкого приготування
Чим більше стадій обробки пройшла їжа, тим вона небезпечніша

Популярні в Україні продукти швидкого приготування, такі як вермішель, супи та каші, містять в собі шкідливі для здоров'я речовини.
Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" фахівець Центру громадського здоров'я МОЗ України Наталія Усенко.
"Вчені кажуть, що чим більшу кількість процедур проведено над їжею, тим гірша вона для здоров'я. Швидка їжа - це ультраоброблена їжа. Будь-яка ультраоброблена їжа несе в собі ризики для серцево-судинної системи, може призвести до ожиріння і до діабету", - попередила експертка.
Читайте також: Удар по здоров'ю: дієтологиня попередила про небезпечний продукт
Вона нагадала, що "швидку" їжу у великій кількості їдять офісні співробітники та студенти.
"Тому хотіла б сказати - ви можете їсти цю їжу, але тільки в тому випадку, якщо ви свою тарілку наповните достатньою кількістю овочів та інших інгредієнтів. Їжа повинна бути збалансованою і намагайтеся не зловживати", - зазначила Усенко.
Читайте також: Скільки масла можна їсти без шкоди для здоров'я: дієтологиня дала відповідь
Крім того, за її словами, і каша, і суп швидкого приготування містять доданий цукор і додану сіль.
"А це окрема загроза для вашого організму. Сіль і цукор - це погано", - сказала Усенко.
Раніше фахівець ЦГЗ МОЗ України Наталія Усенко в ефірі телеканалу "Україна 24" розкрила головний секрет правильного харчування.