Про слово "прибуток" можна забути — ресторатор про карантин

Доставка їжі дає лише 5% від виторгу закладів громадського харчування

Про слово "прибуток" можна забути — ресторатор про карантин

Ресторатор зі Львова Андрій Худо розповів в ефірі каналу "Україна 24", як справляється сфера громадського харчування. За його словами, функція доставки не компенсує збитки від карантину вихідного дня.

"Доставка — це добре, можна задіяти деяку кількість людей, але, з нашої практики, вона взагалі не вирішує питань. Якщо у нас було 100% обороту, то доставка нам може дати 5-7%. Крім того, що вводять карантин вихідного дня, у нас ще й несезон - листопад це апріорі важкий місяць, тому з кожним вікендом виторг падає", — сказав він.

Читайте також: Локдаун вводити не потрібно — Гордон запропонував інший варіант

Популярні відео

Ресторатор розповів, що могло б допомогти вижити бізнесу.

"Моя позиція — що бізнесу потрібно давати працювати з обмеженнями та дотриманням санітарних норм, які були в помаранчевій зоні. Ми їх колись дотримувалися і, принаймні, платили зарплату нашим співробітникам. Слово "прибуток" у 2020 році можна взагалі не використовувати. Є товарообіг, виторг, і є витрати, які він покриває, далі або нуль, або збитки", — сказав він.

Раніше президент Українського медичного клубу Іван Сорока заявив, що влада готує українців до повного локдауну.

Джерело Україна 24 Теги