Посилення карантину в Україні: названо серйозну проблему

Ресторанний бізнес б'є на сполох через нові обмеження

Посилення карантину в Україні: названо серйозну проблему

 

Запровадження в Україні карантину вихідного дня може спричинити масове банкрутство ресторанів.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів співзасновник "Української ресторанної асоціації" Сергій Трахачов.

"Про прибутки говорити вже некоректно з 17 березня, коли був впроваджений карантин. Зараз ми можемо говорити про те, що ми маємо якусь виручку, якої вистачає не всім, щоб покрити свої витрати… Владі, перед тим, як вводити подібні речі, треба зважити, що ця виручка на дві третини припадає саме на вихідні дні. Ресторан збанкрутує, не працюючи у вихідні дні, це по-перше", - заявив він.

Читайте також: Ми врятували тисячі життів – Шмигаль про карантин в Україні

Популярні відео

Трахачов назвав і другу проблему ресторанів через карантин вихідного дня:

"Ресторан - це процес, це завод... Продукти мають певну межу, коли їх можна використовувати. Їх треба приготувати і продати гостям в той термін, коли вони ще не зіпсовані. Ми не можемо зачинити двері на вихідні – що в понеділок робити з цими продуктами?"

Читайте також: Епідемія коронавірусу: лікар сказав, коли Україна може посилити карантин

Експерт також прокоментував обіцянку уряду підставити плече бізнесу, зокрема ресторанам, під час карантину.

"Мені здається, що це він обіцяє телеглядачам. І в першу хвилю ніякої допомоги для ресторанного бізнесу не було... Я не вірю, що вона буде", - заявив Трахачов.

Як відомо, Кабмін скасував адаптивний карантин в Україні і оголосив загальний карантин з локдауном вихідного дня. Обмеження запровадили до 30 листопада.

Раніше міністр культури України Олександр Ткаченко в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів, що карантин вихідного дня позбавить заклади культури серйозних доходів і залишить без роботи сотні тисяч людей.

Джерело Україна 24 Теги