Може містити канцерогени: експерт розповів, як вибрати якіснішу олію

Технолог розповів, як визначити якість олії за кольором

Може містити канцерогени: експерт розповів, як вибрати якіснішу олію

Як обрати якісну олію, розповів в ефірі каналу "Україна 24" технолог з переробки та випуску олійно-жирової продукції Сергій Дмитрук. Зокрема, він відповів на питання, яка олія краща – світліша чи темніша.

"Більш якісна світліша олія, тому що вона була видавлена із зернят, можливо, з використанням холодного методу пресування. Темніша олія – як соняшникова, так і гарбузова – це насіння спочатку нагрівають на спеціальних жаровнях, щоб був більший вихід олії в результаті. Але це своєю чергою призводить до виникнення канцерогенів. Всі знають, що канцерогени, імовірно, можуть викликати ракові клітини", — сказав він.

Читайте також: Засуха в Україні вплинула - експерт розповіла, що буде з молоком і маслом

Популярні відео

Раніше Дмитрук розповів, чому рафінована олія корисніша при приготуванні їжі.

Джерело Україна 24 Теги