Можливий серйозний розлад - лікар пояснив, чим небезпечні ранні кавуни

Гастроентеролог також розповів, хто знаходиться в групі ризику

Можливий серйозний розлад - лікар пояснив, чим небезпечні ранні кавуни

Українські фермери для вирощування ранніх кавунів часто використовують хімію і стимулятори росту, в результаті стиглі ягоди містять нітрати у великій концентрації.

Як нітрати можуть вплинути на здоров'я, розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" лікар-гастроентеролог Валерій Шипулін.

"Небезпечні не самі нітрати, а те, у що вони перетворюються - так звані нітрити... Нітрити, які утворюються внаслідок потрапляння нітратів, негативним чином впливають на гемоглобін, який є основним переносником кисню в організмі", - зазначив Шипулін.

Читайте також: Товари в інтернеті: як безпечно купувати онлайн

Популярні відео

За словами експерта, нітрити можуть викликати у людини серйозний розлад травлення, а якщо їх буде дуже багато, тоді виникнуть проблеми з диханням.

Шипулін підтвердив, що в групі ризику - вагітні жінки, діти й люди похилого віку.

Також лікар розвіяв відомий міф про ранні кавуни:

"Обмивання і промивання кавуна не рятує й не зменшує кількість нітратів, які у ньому можуть міститися. Також не знищує нітрати хімічна обробка".

Читайте також: Заморожена риба на ринках - експерти розповіли, в чому небезпека

Нагадаємо, раніше виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов в ефірі телеканалу "Україна 24" попередив українців про небезпечні продукти з "сюрпризом".

 
Джерело Україна 24 Теги