Залишитися в живих після риби і пахлави: лікар розповів про небезпеку на пляжі

Лікар пояснив, чим небезпечна покупна їжа на пляжі і який продукт найшкідливіший

Залишитися в живих після риби і пахлави: лікар розповів про небезпеку на пляжі

Чому небезпечно купувати їжу на пляжах влітку, розповів лікар-інфекціоніст Андрій Алфьоров в ефірі каналу "Україна 24".

"Традиційно літо — це сезон кишкових захворювань. Це різні стафілококові інфекції, інфекції, викликані різними бактеріями, і в тому числі вірусами. Якщо виробник і реалізатор продукції, тієї ж кукурудзи та пахлави, що не дотримується певної гігієни, тобто, не миє руки після відвідування вбиральні, і взагалі не миє їх регулярно, то він може переносити збудників на харчові продукти.

Крім того, дуже багато мікроорганізмів, бактерій на грошах. Я дуже сумніваюся, що реалізатори, коли продаютьїжу на пляжі, обробляють руки антисептиками після рахування грошей. Це фактор ризику заразитися кишковою інфекцією", - сказав він.

Популярні відео

Лікар підкреслив, що особливо небезпечні рибні страви.

"На рибі можуть бути ті ж збудники, що і на інших продуктах. Але є два нюанси. Ніхто не скасовував таку хворобу як холера. Постійно в водоймах виявляються ті чи інші штами холерного вібріона. І друге, в'ялена і сушена риба. Особливо небезпечна риба, яку приготували, не розкриваючи черевце, не забираючи кишки, через збудники ботулізму", - сказав він.

Раніше лікар розповів, чи можна заразитися коронавірусом на пляжі.

Джерело Україна 24 Теги