Ресторанам дозволили відкритися: скільки повернуться до роботи і що з цінами

Експерт розповів, скільки ресторанів і кафе змогли пережити карантин

Ресторанам дозволили відкритися: скільки повернуться до роботи і що з цінами

МОЗ дозволив кафе і ресторанам працювати в повному обсязі з 10 червня. Скільки закладів відкриється, розповів директор об'єднання "Ресторанна гільдія" Богдан Михайлов в ефірі каналу "Україна 24".

"Ми очікуємо що 40% операторів ресторанного ринку не відкриються взагалі, тому що на нас істотно вплинула ця ситуація і невизначений статус ресторанної сфери. На жаль, люди, які задіяні в цій сфері в Україні, — а це понад мільйон громадян, — перебувають у підвішеному стані", - сказав він.

Експерт припустив, як можуть змінитися ціни в ресторанах.

"Зараз, попри все, довіра до ресторанів трохи менше, ніж було раніше. До того ж у людей зараз немає грошей на ресторани. Що ж до змін вартості, то ціна на страви формується виходячи з вартості інгредієнтів, вже восени, і буде трохи вище, ніж до епідемії. Але нам потрібно боротися за споживачів, яких ми нескоро побачимо в ресторанах", — сказав він.

Читайте також

Популярні відео

Раніше головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, за яких умов Україна може уникнути другої хвилі коронавірусу.

Джерело Україна 24 Теги