Їжа проти коронавірусу – терапевт дала поради щодо харчування

Для боротьби з коронавірусною інфекцією треба їсти більше продуктів з вітаміном С і менше простих вуглеводів

Їжа проти коронавірусу – терапевт дала поради щодо харчування

Терапевт Юлія Поворознюк в ефірі телеканалу «Україна 24» розповіла, які продукти і напої треба вживати людині, щоб організму було легше протистояти коронавірусній інфекції.

«COVID-19 – це системне захворювання, яке вражає судинну сітку, через те так багато ускладнень – в першу чергу, легені, нирки, печінка, головний мозок, тому потрібно укріпляти стінки судин, тобто збільшити кількість продуктів, багатих вітаміном С: апельсини, лимони, грейпфрути, ківі, капуста, зелена цибуля, зелений часник, укроп, петрушка, квашена капуста, квашені огірки і помідори», - зазначила терапевт.

Читайте також: Коронавірус залишиться назавжди: лікар розповіла, як він зміниться

Також, за її словами, обов’язково у раціоні мають бути корисні жири – омега-3 жирні кислоти, які знижують ризик запалення, це жирні сорти риби – скумбрія, оселедець, матіас, печінка тріски тощо.

«Ще горіхи, насіння льону, волоськи горіхи та інші варіанти горіхів – 40-50 грамів на день. М’ясо. Білок обов’язково – він потрібен для синтезу антитіл. Птиця, м’ясо червоне, свинина, гов’ядина, тільки не переїдати і дотримуватись дози», - наголосила Поворознюк.

Читайте також: Страшніше за теракти - психолог пояснив ставлення людей до коронавірусу

Вона також розповіла, які продукти харчування є шкідливими і заважають організму у боротьбі з коронавірусною інфекцією.  

«Прості вуглеводи: манка, вироби з білого борошна, швидкорозчинні каші, солодощі, цукерки – це погано, це стимулює приживання вірусу та його ускладнення. Вино, віски, алкоголь взагалі – зменшують функцію печінки. Замість того, щоб боротися з вірусним навантаженням, печінка буде розщеплювати і виводити алкоголь, тому ніякий алкоголь не рекомендується. Треба пити багато води, зволожувати слизову, бо коли зволожена слизова, то не буде вірус активно приєднуватись до клітин. Коли слизова пересушена, вірус може більше проникати і розвиватися», - повідомила лікар.

Популярні відео

Раніше генетик Олександр Коляда пояснив в ефірі каналу "Україна 24", чи варто боятися мутацій коронавірусу.

Джерело Україна 24 Теги