Біологічна зброя: експертка пояснила небезпеку вареної креветки та сушеної риби

На цих продуктах можуть виявитися збудники смертельних хвороб

Біологічна зброя: експертка пояснила небезпеку вареної креветки та сушеної риби

Куплені варені креветки та сушена риба дуже небезпечні для здоров'я, розповіла у програмі "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24"експертка з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Наталія Усенко.

"У вареної креветки термін зберігання без холодильника 2-3 години, це максимум. Після цього вона стає біологічною зброєю. Вона настільки небезпечна, там може бути все що завгодно, там взагалі жахливі збудники, які викликають харчові отруєння, втрату вологи й аж до смерті. Це жахливо. Повинна бути харчова поліція, яка ходитиме й перевірятиме якість харчових продуктів", — сказала вона.

Читайте також: Небезпечна упаковка: експертка розповіла, як вибрати молочні продукти

Головна загроза сушеної риби — це мухи, додала Усенко.

"Що стосується сушеної риби... Муха літає по смітниках, по фекаліях. Потім вона прилітає і сідає на рибу і все там залишає. Ви цю сушену рибу не миєте, все це залишається там. Навіть якщо ви рибу почистите, все залишається на ваших руках, ви принесете інфекцію в м'ясо й отримаєте її", — сказала експертка.

Раніше Усенко розповідала, яке морозиво може бути небезпечним для здоров'я.

Джерело Україна 24 Теги