Як вибирати ковбасу в магазині: українцям дали прості поради

Експертка пояснила, яким повинен бути фарш

Як вибирати ковбасу в магазині: українцям дали прості поради

При купівлі ковбаси необхідно приділяти підвищену увагу її кольору і запаху, терміну придатності, а також утримуватися від придбання ковбасної нарізки.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" глава Всеукраїнської асоціації захисту прав споживачів "Споживча довіра" Олена Куликова.

"Ми повинні дивитися, щоб не було якихось вкраплень, розшарувань. Щоб фарш був однорідний, щоб ковбаса не була яскраво вираженого рожевого кольору. Однозначно, потрібно брати цілий батон, у вакуумі, тобто не нарізану ковбасу, а саме в цілісній упаковці. Завжди дивитися на термін придатності, без великої кількості переклеєних стікерів. Ну і якщо ми беремо її з зав'язочками, щоб вона не була слизька, не було специфічного запаху", - пояснила Куликова.

Читайте також: Українців попередили про продукти-фальшивки: що підробляють найчастіше

Популярні відео

Раніше експерти в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіли, яким сортам ковбаси варто надавати перевагу.

Джерело Україна 24 Теги