Ковбаса з "сюрпризом": покупцям розповіли про небезпечні добавки

Лікар відповів на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші

Ковбаса з "сюрпризом": покупцям розповіли про небезпечні добавки

Ковбаса в магазинах часто містить різні добавки, які можуть бути шкідливі для здоров'я.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний.

"У ковбасах, що містять м'ясо, треба більше контролювати вміст м'яса механічного обвалювання, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі містить не зовсім корисні речовини", - повідомив Пасічний.

Читайте також: Українців попередили про продукти-фальшивки: що підробляють найчастіше

Своєю чергою доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші, відповів:

"Різні добавки. Багато зашифровані певними "ешками". Наприклад, зараз у ковбасу досить часто додають глютен. Зараз гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 осіб має непереносність глютену, і безумовно, навіть у невеликій кількості глютен може викликати проблеми з кишківником".

Читайте також: В Україні зростають ціни на продукти: названі лідери подорожчання

Популярні відео

Раніше директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів, як потрібно вибирати ковбасу.

Джерело Україна 24 Теги