Може призвести до смерті – українців попередили про небезпечний продукт у магазинах

Експертка пояснила, які консерви не можна їсти в жодному разі

Може призвести до смерті – українців попередили про небезпечний продукт у магазинах

При купівлі консервованих продуктів треба ретельно звертати увагу, щоб банка не здулася, оскільки споживання зіпсованої консерви може завершитись навіть смертю.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила головна технологиня консервного заводу Майя Бортнік.

"Якщо банка здулася, у жодному разі не можна її споживати. Якщо ви купили консерву, відкриваєте її вдома, і не чуєте хлопка, то її в жодному разі споживати не можна. Там міг відбутися патогенний розвиток мікросфери – це може призвести навіть до летального результату", - розповіла вона.

Читайте також: Підроблена кава наводнила Україну: що треба знати про фальшивку

Експертка також розповіла, що більш безпечним є продукт не на вагу, а упакований виробником:

"Незапакований продукт може провітрюватися, він відкритий. А якщо він герметично запакований, то в нього вже не потраплять ніякі мікроорганізми".

Популярні відео

Бортнік зазначила також, що жодним чином не допускається, щоб у супермаркетах поруч зберігалися відкриті овочі, м’ясо та риба.

"Це, як кажуть, сусідство продуктів. Овочі можуть увібрати сторонній запах від цієї риби", - пояснила експертка.

Читайте також: Загроза для організму: в МОЗ сказали, чим небезпечні продукти швидкого приготування

Раніше доцентка кафедри технології консервування Національного університету харчових технологій Оксана Точкова в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла, як вибрати зелений горошок у магазині.

Джерело Україна 24 Теги