Українців попередили про цукерки з неприємним "сюрпризом": подробиці

Експертка пояснила, що означає білий наліт на шоколаді

Українців попередили про цукерки з неприємним "сюрпризом": подробиці

На шоколадних цукерках іноді можна зустріти білий наліт, який означає, що вони або прострочені, або створювалися з порушенням технології виробництва.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" доцент кафедри ресторанної продукції Національного університету харчових технологій Ірина Корецька.

"Білий наліт на шоколаді буває двох видів - цукровий або жировий. Жировий - це порушення технології на виробництві, чого не допускають наші виробники, за це їх б'ють по руках. За цим стежать. А цукровий наліт - це те, що шоколадка пролежала десь у заначці, а потім її розкупили на розпродажі на Новий рік і на 8 березня вирішили подарувати - вона буде біляста, це природна реакція", - сказала експертка.

Читайте також: Експерт розвінчав популярний міф про українські цукерки

Популярні відео

Корецька також зазначила, що деякі види цукерок з часом твердішають:

"Якщо це помадні цукерки, які "стукають", то термін придатності вже однозначно минув, це вже був торішній Новий рік".

Читайте також: "Шкідливо для здоров'я": українцям пояснили, чим небезпечні популярні ласощі

Раніше доцент кафедри ресторанної продукції Національного університету харчових технологій Ірина Корецька в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла, з чого роблять шоколадні цукерки.

Джерело Україна 24 Теги