З чого роблять шоколадні цукерки: експертка розкрила правду

Виробники вдаються до хитрощів заради здешевлення продукції

З чого роблять шоколадні цукерки: експертка розкрила правду

Шоколадні цукерки, представлені на полицях українських магазинів, складаються з шоколаду не більше ніж на 20%.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла доцент кафедри ресторанної продукції Національного університету харчових технологій Ірина Корецька.

"Щоб зробити цукерку смачною, в неї треба вкласти хороші інгредієнти, зокрема какао-продукти, а вони коштують грошей. Тому і вартість продукції досить висока. Для здешевлення продукції виробники роблять замінники, які не гірші, ніж шоколад, але значно дешевші", - зазначила експертка.

Читайте також: Викликає рак: українців попередили про небезпеку популярного продукту

Популярні відео

За її словами, цукерки покривають шоколадною глазур'ю, яка близька до шоколадної продукції, проте в аналогах використовується не какао-масло, а інші жири.

"Шоколаду в цукерці до 20%, все інше "тіло" може бути помадкою - цукор, цукрова патока, інші компоненти, може бути молочне, желейне. Також необхідне дотримання пропорції компонентів. Якщо буде порушення, буде вже несмачно", - сказала Корецька.

Читайте також: Скільки масла можна їсти без шкоди для здоров'я: дієтологиня дала відповідь

Раніше фахівець ЦГЗ МОЗ України Наталія Усенко в ефірі телеканалу "Україна 24" розкрила головний секрет правильного харчування.

Джерело Україна 24 Теги